Nieuwbouw financieren?

Bij de aankoop van een woning komt veel kijken; zo ook de financiering. Misschien wist je nog niet dat het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning een paar voordelen met zich meebrengt ten opzichte van een bestaande woning. Op deze pagina lees je hier meer over.

Indicatie netto  maandlasten

Op de prijslijst vind je bij ieder bouwnummer ook een indicatie van de netto maandlasten. Deze indicatie is berekend op basis van:

 

Berekening A

  1. Geen inbreng eigen middelen, oftewel 100% financiering;
  2. Helft koopsom aflossingsvrij gefinancierd;
  3. Annuïtair dalend aflossen;
  4. Rente vanaf 1,25% voor 10 jaar vast o.b.v. hypotheek voor energiezuinige woningen (rentestand feb. ’20).

 

Berekening B

  1. Een eigen inbreng van € 200.000 van de koopsom (bijv. overwaarde, spaargeld of schenking);
  2. Helft koopsom aflossingsvrij gefinancierd;
  3. Annuïtair dalend aflossen;
  4. Rente vanaf 1,25% voor 10 jaar vast o.b.v. hypotheek voor energiezuinige woningen (rentestand feb. ’20).

 

 

Download prijslijst incl. indicatieve maandlast
Hypotheken voor duurzame woningen

Banken en andere verstrekkers van hypotheken stimuleren het aankopen van een nieuwe duurzame woning en/of het verduurzamen van jouw bestaande woning. Allereerst geven hypotheekverstrekkers hypotheekrentekorting wanneer je een energiezuinig tot zelfs een energieneutrale woning koopt. De korting kan oplopen naarmate de woning energiezuiniger is.

Tevens bespaar je op energielasten, wanneer je een energiezuinige woning koopt. Hierdoor zijn banken bereid jou als koper meer te lenen, dus een hogere hypotheek te verstrekken. Lagere energielasten staan namelijk toe dat je hogere hypotheeklasten kunt dragen.

 

Hypotheeklasten tijdens de bouw

Bij nieuwbouw krijg je tijdens de bouwperiode reeds te maken met hypotheeklasten voor deze nieuwe woning en soms dus met dubbele woonlasten als je nu al huur of voor een hypotheek betaalt. De lasten voor de nieuwbouwwoning kun je tijdens de bouwperiode meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Dat scheelt dan behoorlijk in je maandelijkse uitgaven. Tenslotte wil je ook nog wat sparen voor een nieuwe inrichting of de verhuiskosten.

 

Ook belangrijk: het zogenoemde ‘overbruggingskrediet’ voor kopers die al een koopwoning hebben. Deze sluit je af voor het bedrag van 90% van de overwaarde van de oude woning. Meteen na de overdracht los je dat bedrag in één keer weer af. Voordeel hiervan is dat u de overwaarde kunt meefinancieren en hierdoor direct een lagere rente krijgt. Ook behoud je, door dit geld meteen in een nieuw huis te stoppen, het recht op hypotheekrenteaftrek. Wel zo fijn!

 

Afwerking van de woning

Fijn om te weten; alle afwerking van de woning zoals de keuken, een badkamer, vloer- wand- en plafondafwerking kan worden meegefinancierd in de hypotheek (mits je voldoende inkomen hebt natuurlijk).

 

Vaes & Van der Leeden staat je graag te woord

Ontzorgen en kopers van A tot Z naar hun nieuwe woning begeleiden met een no-nonsense hypotheekadvies; dat is waar Vaes & Van der Leeden voor staat. Uit meer dan vijfentwintig geldverstrekkers kiezen wij de best passende aanbieding. Interesse in een woning in Eden District? Neem contact op zodat we je contact kunnen brengen met één van onze adviseurs of alvast een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek voor een nieuwe hypotheek kunnen inplannen. Dit gesprek kan plaats vinden bij ons op kantoor of bij je thuis, desgewenst ook in de avonden of in het weekend. Wel zo netjes, vinden wij. Want een huis kopen, al is het je tweede of derde, blijft een bijzondere periode.